Oldalak

2011. január 27., csütörtök

The sims 3 medieval


A Galériába felkerült 5 új kép mellé még egy hosszabb cikket is hoztam a játékról, ez utóbbit a SimFans oldalnak köszönhetjük.

A cikk első felét olvashatjátok most, egy-két napon belül érkezik a folytatás is!

Családkészítő

A játékban ez a meghatározás hamis, hívjuk inkább ebben az Simkészítőnek. Első ránézésre nagyon hasonlít a Sims 3-hoz.
Arról már korábban is volt szó, hogy a The Sims Medieval nem pusztán a Simek középkorba való beillesztése. A játék három dologra épül - a királyságra, a küldetésekre, és a hősökre. Tíz különböző hőst találsz benne. Mindegyiknek megvan a maga feladata és szerepe a virágzó középkori birodalomban.
A játék kezdetekor egy család helyett a királyt/királynőt kell megalkotnod, a hősödnek nevet adni, felöltöztetni és meghatározni a személyiségét. Azonban ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a legelején.
Királyodat/királynődet vezeték- és keresztnévvel láthatod el. A játékban a "Sir" és a "Lady" titulusok illetik meg őket. Ezután állíthatod be a bőrszínt, a testalkatot és az izmosságot. Újdonság az eddigi játékokhoz képest az arc aprólékosabb kidolgozása és az öregedés nagyobb mértékű hangsúlyozása. Például szeplőkkel, szem alatti sötét karikákkal teheted Simed arcát igazán élethűvé. A ráncok és a hegek pedig idősebbnek mutatják karakteredet. Egyébként ezt később megváltoztathatod. Mindkét nem esetében 24 frizura áll rendelkezésedre. Ezen kívül választhatsz még a különböző fejfedők közül is. Egy király esetében ez többféle koronát jelent. Egy kovács részére korona helyett a hozzá illő sapkák közül választhatod ki a megfelelőt. Ezután következhet a ruházat. 8-8 típus áll a rendelkezésre mindkét nem számára. A Simkészítő itt teljesen megegyezik a Sims 3-mal. Az egyetlen dolog, amiről még nem beszéltünk, a Simek személyisége. 21 tulajdonság van a játékban, amelyek közül 2-t kell kiválasztanod. Ezt azonban jól át kell gondolnod. Ezek a jellemzők nagymértékben befolyásolják majd a király jövőjét, sorsát. A 21 tulajdonság mellé választani kell egy negatív jellemzőt is.

A játékban szereplő személyiségjegyekről a 2011. január 21-i hírben olvashattok többet.

A többi Sims játéktól eltérően itt csak két szükséglet lesz: éhség és az energia. Ez nem jelenti azt, hogy nem fontos Simed számára a higiénia. Beteg lesz ugyanis, ha nem tisztálkodik rendesen. Ez természetesen kihat Simed közérzetére.

Hősök

Minden hősnek megvan a maga helye és feladata a királyságban. A kovács felelős a fegyverekért és a páncélzatért, melyeket kovácsműhelyében készít el. A fegyverek és páncélzatok minősége eltérő (normál, kitűnő, legendás). Minél jobb minőségű, annál hatékonyabb. A kovács könyveket vásárolva tanulhatja, ismerheti meg az új fegyverzetet, melynek előállításához a nyersanyagokat be kell szereznie. Ezeket akár meg is vásárolhatja a piacon, vagy beszerezheti a szomszédos királyságokból (nincs minden alapanyagból minden királyságban). Az előállításban TE is részt veszel. Kis minijáték következik, melyben figyelned kell a hőmérsékletre és az időre. A legjobb minőség elérése, valamint a kovács képességének fejlesztése érdekében a legfontosabb a megfelelő időzítés. Lehetőséged lesz azon ércek eladására, amire már nincs szükséged.

A mágus gyógynövényekkel foglalkozik, gyűjti őket, különböző italokat készít belőlük, meditációt és varázsigéket tanul. Húsért a lovag az erődbe megy, medvére vadászni, vagy más lovagokkal harcol, esetleg a gyakorlótéren az edzőbábuval gyakorol. A bárd dalokat és verseket ad elő a kocsmában, újakat is tanul, melyekkel szórakoztatja a népet.

Lovak
Sajnos, mint "jármű" nem lesznek jelen a játékban, csupán szobrok, játékok formájában.